Шпиковано телешко филе на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
24/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 258
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и шпиковаме с нарязаната на пръчици сланина и моркови.

Слагаме в сгорещеното олио и пържим, за да хване коричка, като обръщаме от всички страни.

Наливаме виното и когато се поизпари, добавяме нарязан едро лук, обелена и нарязана целина, бахар, черен пипер, дафинов лист, сол на вкус. Наливаме и доматения сок.

Прехвърляме в тавичка, покриваме с фолио за печене и слагаме във нагрята фурна на 200 градуса. Печем до готовност. Поднасяме месото нарязано на филийки и полято със соса и с гарнитура от картофено пюре.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар