Гювеч от домати

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гювеч от домати
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
25/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • домати - 500 г червени
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • олио - за намазване формата за печене
  • зехтин - за гювеча (или краве масло)
  • сирене - 2 с.л. натрошено
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите, белим и нарязваме на кръгли филийки. В подходящ съд за печене (използвам огнеупорна купичка ) намазан с олио, подреждаме половината филийки домати.

Поръсваме с 2 суп.лъж. галета и 2 суп.лъж. натрошено сирене, нарязан на ситно пресен магданоз, черен пипер и сол, ако сиренето не е солено. Покриваме с другите домати.

Отгоре слагаме парченца краве масло, чаена лъжичка захар и печем на 200 градуса фурна. Може да поднесем с гарнитура от пържени картофки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: