Карфиол с яйца

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866437437
26/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола, почистваме и разделяме на малки розички. Сваряваме до омекване. В тавичката, в която ще печем, стапяме маслото. Отгоре разпределяме карфиола.

В купа разбиваме белтъците от яйцата и смесваме с 1 чаена чаша прясно мляко и сметаната. Ръсваме черен пипер и сол на вкус. С тази смес поливаме карфиола и покриваме тавата с фолио за печене. Печем в силна фурна, докато заливката се втвърди.

В тиган сгорещяваме краве масло и изпържваме омлетчета от разбитите жълтъци, смесени с 1/2 чаена чаша прясно мляко. Поднасяме ястието от карфиол гарнирано с омлетите и поръсено с нарязан ситно пресен копър.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар