Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Готвено пиле с кренвирши

Готвено пиле с кренвирши

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвено пиле с кренвирши1 / 2
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кренвирши - 2 бр.
  • печурки - 250 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лук - 2 бр
  • вино - 200 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето и нарязваме на порции. Подсушаваме и слагаме да се изпържи в олиото.

Изваждаме от мазнината и в същата прибавяме почистените , измити и нарязани на филийки гъби и нарязан ситно лук.

Като останат на мазнина, наливаме вино и 2 чаени чаши гореща вода. Щом заври се прибавя и месото.

Вари се до готовност. Преди да свалим от огъня прибавяме кренвиршите нарязани на колелца. Поднасяме ястието с гарнитура от варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: