Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Печени хапки с гъбки

Печени хапки с гъбки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печени хапки с гъбки
Снимка: Илияна Димова
1 / 9
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. и още 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • гъби - 6 - 8 бр.
  • маргарин - 1/2 к.ч. разстопен
  • брашно - колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко смесваме с бакпулвера. Разбиваме яйцето и към него прибавяме щипка сол, киселото мляко с бакпулвера и разтопен маргарин – ½ каф.чашка.

Разбъркваме хубаво и прибавяме брашно, колкото е необходимо за тесто с текстура като пандишпанено тесто. В малка правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, намазана с маргарин, сипваме тестото. Заравняваме при необходимост.

Предварително сме измили, почистили, подсушили и нарязали на филийки гъбите. Слагаме от гъбите върху тестото на разстояние.

Поставяме тавичката във фурната, включваме на 180 градуса и печем до готовност, приблизително 30–35 минути. Поднасяме хапките като ордьовър, като нарязваме на квадратни хапки и украсяваме с листенца пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Оригинарно!
30.09.2016 18:27
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотно предложение ,ще го пробвам задължително.Даже мисля да го направя мързеливо с бутер тесто :)
30.09.2016 16:32
1