Начин на приготвяне
Вземете едно цяло почистено пиле и го натъркайте хубаво със сол и черен пипер. От вътре му сложете малко от лимоновите корички. Полейте го с лимоновия сок (около 150 мл) и го оставете настрана.
През това време разтопете маслото и го смесете със ситно накълцания магданоз. Сложете маслото в камерата да стегне добре. Нарежете го на тънки парчета и през леки разрези го разпределете под кожата на пилето.
Намазнете плитък гювеч и сложете пилето вътре заедно с нарязаните картофи с 1 ч.ч. гореща вода. Поръсете пилето с всички подправки и накълцани скилидки чесън, както и останалите лимонови корички.
Затворете гювеча и сложете пилето да се пече за 50 минути. Махнете капака и запечете за още 10 минути. Поднесете порция пиле, залято със соса от гювеча, резени лимони и гарнитура по желание.