Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бърз паниран свински дроб

Бърз паниран свински дроб

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Бърз паниран свински дроб
Снимка: Добринка Петкова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Толкова крехък и ароматен - какво чакате още, а не запретвате ръкавите"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл или бира
  • сол
  • черен пипер
  • за накисване
  • прясно мляко - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на парчета и го залейте с прясното мляко. Оставете го в хладилника за 1 час. Отцедете и подсушете. Разбийте яйцата с млякото и брашното.

Добавете сол и черен пипер. Потопете парчетата черен дроб в панировката и пържете в загрята мазнина.

Внимавайте, защото пръска. Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: