Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кокосов кейк с малини и бял шоколад

Кокосов кейк с малини и бял шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кокосов кейк с малини и бял шоколад
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Лесен кокосов кейк, който може да украсите по избор и да поднесете дори за специален повод"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл топло
  • брашно - 2.5 ч.ч
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • кокосови стърготини
  • бял шоколад - 100 г
  • малини - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, млякото и брашното с бакпулвера.

Разделете сместа на две части. В едната добавете какаото.

Намаслете и поръсете форма за кекс. Изсипете първо кафявата смес.

Отгоре една част от бялата и поръсете малините. Покрийте ги с останалата смес.

Печете на 180 градуса около 40 минути. Оставете кекса да се охлади.

Намажете го с разтопен шоколад и поръсете с кокосовите стърготини. Украсете по желание.

Кокосовият кейк с малини и бял шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: