Ябълки-баклава

Ябълки-баклава

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
5k
6
28/07/2016
"Баклава от ябълки - да хапнеш с удоволствие и да повториш без угризения"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 300
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете ябълките от вътрешността. Всяка ябълка нарежете на 6-8 кръгчета. В купа смесете едро смлените орехи, захарта и канелата. Разбъркайте добре. Намажете тавичка с една част от масло.

Започнете да подреждате ябълките, като по между тях ръсите с ореховата плънка. Всяка куличка трябва да образува една ябълка. Забодете ги със шишче, за да стоят прави. Разпределете останалото масло върху ябълките.

Печете на 180 градуса около 25-30 минути. Сварете гъст сироп от водата и захарта. Накрая прибавете меда, оставете да се охлади и залейте ябълките.

Адаптирано-В кулинарния свят на tillia

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар