Кайма в тесто

28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кайма - 300 г
  • магданоз
  • бутертесто - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • кашкавал - 100 г
  • прясно мляко - 1 к. ч.
  • доматено пюре - 2 с л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се олио и се запържва ситно нарязаните лук и морков, полети със соев сос, Когато омекнат се добавя каймата да се запържи и тя.

Прибавя се доматено пюре и нарязан магданоз. Всичко се задушава за 8-10 минути.

Бутер тестото се разточва на плот и се поставя в намазнена тава. Отгоре се изсипва плънката с кайма. Отделно се разбиват яйцата, прясното мляко и солта.

С тази смес се залива плънката, отгоре се настъргва кашкавал. Пече се в загрята фурна 200 С до готовност и златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: