Пилешка супа с моркови

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
28/07/2016
"Морковите са задължителни за всяка, уважаваща себе си пилешка супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 521
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, наливаме вода и кипваме. Изливаме водата и наливаме чиста топла вода.

Слагаме да се варят, като прибавяме обелени и нарязани на кубчета картофи и почистени и нарязани на кръгчета моркови.

Когато пилешките бутчета се сварят, изваждаме от бульона, махаме костите, нарязваме месото и връщаме в тенджерата.

Прибавяме ориз 2-3 супени лъжици, олио, масло и ръсваме чубрица на вкус и посоляваме. Може да долеем още топла вода при необходимост.

Варим докато и ориза се свари . Дръпваме от котлона и застройваме супата с разбити сметана и жълтък.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар