Начин на приготвяне
Белим картофите, нарязваме на едри кубчета, слагаме във вряща вода и сваряваме. Изваждаме от водата и още докато са топли намачкваме и прибавяме краве масло, прясно мляко, щипка куркума и посоляваме на вкус.
Белим кренвиршите и срязваме на две по дължина, а после правим малки разрези, напречно но не до края, така че като съберем двата края на кренвирша, да се образува слънчоглед.
Закрепваме с клечки за зъби и внимателно изпържваме в олио. Изваждаме да се отцеждат от мазнината върху хартия.
В чиниите за сервиране слагаме кренвирш. В средата топка от картофеното пюре. Украсяваме с точици, изрязани от маслини. Правим дръжки на слънчогледите от стръкове зелен магданоз.