Мусака със зелен боб и патладжан

29/07/2016
"Толкова богата, толкова ароматна - едва мусака, която ще се опита да измести от сърцето ви традиционната "
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо792
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистване и нарязваме на ситно морковите и лука. В сгорещено олио запържване каймата, лука и морковите, докато каймата стане на трохи. Картофите и патладжанът се обелват и нарязват на малки кубчета, зеленият пипер се чисти и нарязва на тънки ленти.

Аз използвам запарен и замразен зелен боб (райкин). Към каймата, лука и морковите прибавят картофите, пипера и патладжана и продължавам да пържа още 5-7 минути. След това прибавям доматеното пюре, райкиния боб, червения пипер, солта, чубрицата и една чаша вода.

Оставам да поври малко на котлона (5-7 минути) и изсипвам в тава и пека на 180 градуса. Заливката се прави като се разбият двете яйца с киселото мляко, към тях се прибавя лъжица брашно и щипка сол.

Когато водата се изпари и картофите омекнат заливаме мусаката и се печем до златисто. Мусаката се поднася с кисело мляко, поръсена със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар