Еклери с двоен крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
29/07/2016
"Еклери с двоен крем - гарантирано поне двойно по-вкусни, отколкото очаквате "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции25
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 234
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, водата и маслото. Оставете на котлона да заврат със захарта и щипка сол. Изсипете брашното и бъркайте докато започне да се отделя от стените на тенджерата. Оставете леко да се охлади.

Прибавете яйцата, едно по едно, като след всяко разбърквате. Напълнете пош и шприцовайте еклерите в застлана с хартия тава. Печете на 200 градуса 20-25 минути. Не отваряйте фурната докато се пекат.

Накрая изключете и отворете леко вратата. Оставете ги вътре няколко минути. Извадете ги от фурната и оставете да се охладят. Разбийте сметаната с пудрата захар и ванилията.

Пригответе крема според указанието на опаковката. Отрежете капачета на еклерите. Напълнете първо с млечния крем, след това със сметановия и поставете капачетата. По желание може да ги украсите с разтопен шоколад.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар