Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Пържена македонска наденица и кюфтета

Пържена македонска наденица и кюфтета

Пържена македонска наденица и кюфтета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Знаете как се пържат кюфтенца, знаете как се пържи наденичка, сега остава само да донесете бирата и да започваме"

Необходими Продукти

  • наденица - 3 бр. македонска
  • кайма - 300 г
  • лук
  • чубрица
  • кимион
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух (накиснат)
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се омесва каймата с нарязан ситно лук, чубрица, кимион, накиснат и отцеден хляб и яйцето. Оформят се на кюфтета и се оставят за кратко.

Наденицата се реже през средата на половинки и отгоре се правят 3-4 разреза.

Загрява се олио в тиган пържим кюфтетата, после и парчета наденица. Отцеждат се върху хартия. Поднасяме в чиния с една студена бира. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

marciano49
marciano49
Сега, ако можеш и да обясниш смисъла на публикуваната ти "рецепта", и бирата е от мен и кюфтетата аз ще направя!
15.11.2017 22:52