Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер всички продукти за блата на кексова смес. Сипва се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка. Печем в загрята фурна 180 градуса до суха клечка.
Изважда се и с молив се надупчва колкото може по гъсто, тогава става по-шарен. Приготвя се заливката, като се смесва вода, захар, какао, масло и се слагат на котлона да заври докато се разтопи захарта.
Заливаме сладкиша със заливката и се оставя да попие. Нарязва се като торта на парчета и сервираме с шоколадов топинг.
Да си оближеш пръстите - разкошен сладкиш се получава.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за сладкиш Негърче, нашия дамски каприз или ненаситната калугерка.
Коментари