Начин на приготвяне
Една чаша от почистените от костилките вишни слагаме в една чаена чаша вода да се сварят. Приготвяме тестото, като разбиваме яйцата с пудра захар, докато станат на пяна.
Към разбитите яйца внимателно прибяваме 5 суп.лъжици горещ сироп от сварените вишни. Прибавяме и олио / 3 суп.лъж./ при непрекъснато разбиване, а после сипваме ванилиите, бакпулвера и брашно, колкото е необходимо за кейково тесто.
Намазваме с мазнина и поръсваме с брашно формички за кейкчета и сипваме малко от кейковата смес.
Слагаме няколко пресни вишни без костилки, оваляни в брашно, и отново сипваме тесто. Изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовите кейкчета гарнираме с пресни вишни, а също така и със сладко от вишни, което направим като доварим с малко захар сварените вишни.