Начин на приготвяне
Загрейте мазнина в тенджера и сложете свинското да се запържи равномерно. След това го извадете и в същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки.
Щом омекнат, долейте доматите, 1 ч.ч. гореща вода и сипете облените и нарязани картофи. Сложете дафиновия лист и нека се вари под капак за 10 минути.
След отва сипете запърженото свинско, прибавете останалите подправки на вкус, разбъркайте добре и доварете картофената яхния.
Накрая по желание може да сгъстите соса с размитото в малко вода брашно. Поднесете порция картофена яхния със свинско със стръкчета пресен магданоз.
Ако често хапваш картофена яхния, опитай непременно и нашите предложения за картофена манджа или чомлек.
Коментари
Благодаря
Днес се чудех какво да сготвя на трудолюбивия си съпруг и понеже кухнята тук ни е малко ограничена, проверих този сайт за някаква лесна вкусотийка, която да ни припомни малко за България (или българския тип манджи). Тази рецепта ГОРЕЩО я препоръчвам!!!! Стана много вкусно!!!! Единственото, което промених, е доматената консерва - сложих 3-4 обелени, нарязани на ситно пресни доматки. А също добавих лъжичка захар (почти на всички ястия слагам лъжичка захар- прихванах го от свекърва ми :) )
Бон Апетит! И мнооого благодаря за вкусната рецептичка, определено ще я ползвам пак!!