Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и отделяме 2 супени лъжици от тях, които ще използваме за намазване на топчетата преди печене.
Към разбитите яйца добавяме разтопеното краве масло. После прибавяме киселото мляко, сол и бакпулвера и с брашно, колкото е необходимо, замесваме тесто, което да може да разточваме.
Оставяме тестото на стайна температура за 10 минути, а после в хладилник за 5-10 минути в полиетиленова торбичка.
Изваждаме тестото от хладилника и върху набрашнена повърхност правим малки топчета. Приготвяне плънка от извара смесена с разбито яйце.
Топчетата сплескваме с длани и в средата им слагаме от сместа с изварата и яйцето. Поставяме и малко парченце масло и отново оформяме топче.
Готовите топчета слагаме в тава с хартия за печене. Отгоре намазваме всяко топче с яйцето, което сме заделили смесено с прясно мляко /1-2 с.л./.
Слагаме и отново малко масло и леко притискаме. Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Стават много мекички .