Солени кифлички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
30/07/2016
"Уникално вкусни, много ароматни и пухкави като облак - такива са нашите солени кифлички "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 488
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно меко тесто.Оставете го да втаса, докато удвои обема си. Разделете тестото на три части.

Всяка разточете на кръг. Намажете първата със смес от олио и масло. Покрийте с втората, пак намажете и завършете с трета. Нарежете кората на 16 части.

Вземете един триъгълник, в широката част сложете бучка сирене и завийте на кифличка. Така направете и с останалите триъгълници. Наредете ги в тава и оставете да втасат.

Намажете с разбитото яйце с мляко. Печете на 200 градуса 35 минути.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар