Начин на приготвяне
От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си.
Разделете тестото на две топки. Разточете едната топка на кора, по-голяма от тавата в която ще печете, и я сложете върху лист хартия за печене (така ще ви е по-удобно да я пренесете в тавата).
Намажете я с масло и поръсете с подправки по ваш вкус, (аз поръсих с мащерка, чубрица, босилек и риган).
Разточете втората кора със същата големина и я поставете върху първата.
Разточете леко. В средата сложете една купичка за крем карамел. Нарежете на 16 триъгълника, като започнете от купичката навън.
Поръсете през един триъгълник със сирене. Вземете един не поръсен триъгълник и го захлупете върху поръсен. Така направете и с останалите. Всеки един усучете и ги навийте на охлюв, като един завийте в средата.
Преместете заедно с хартията за печене в тавата и оставете да втаса. Намажете с разбито яйце с малко олио.
По желание поръсете със сусам и маково семе и печете на 200 градуса за 40 минути.
Извадете и намажете питките с масло.
Възелчетата със сирене и подправки са готови.