Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Курабийки с олио и бакпулвер

Курабийки с олио и бакпулвер

Курабийки с олио и бакпулвер
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Пригответе формите за сладки, защото днес сме на тема вкусни курабийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр
  • бакпулвер - 1 бр пакетче
  • лимонова кора
  • брашно
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме хубаво яйцата и пудрата захар с миксер. Отделно смесваме киселото мляко с бакпулвера и като шупне прибавяме към разбитите яйца.

Наливаме на струйка олиото с непрекъснато разбиване. Слагаме ванилиите и настъргана на ситно кора от един лимон. Добавяме брашно, колкото е необходимо за твърдо тесто. Оставяме на стайна температура за 15 минути.

Разточваме тестото и изрязваме фигурки с формички за сладки. Подреждаме в тава с хартия за печене, намазана с мазнина . С разбито яйце и с четка намазваме отгоре курабийките и поръсваме с кристална захар.

Печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Изваждаме курабийките от фурната, когато са готови и подреждаме върху скаричка да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: