Пъстра лятна гозба

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пъстра лятна гозба
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Затопли ли се времето - залагаме на по-леките гозби, като тази"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 - 3 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • тиквички - 1 бр. малка
  • домати - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете картофите и тиквичката на кубчета. Запържете първо картофите, след това добавете тиквичката и сипете малко вода. Оставете да се готвят, докато омекнат.

Към тях прибавете нарязаният на кубчета домат и натрошеното сирене. Прибавете подправки, нарязан магданоз, сол на вкус и разбъркайте.

Нарежете чушките на лентички и ги подредете в намаслена тава.

Изсипете зеленчуковата смес върху тях. Разпределете добре и сипете малко вода. Запечете на 200 градуса за 20-25 минути.

Извадете запеканката от фурната, поръсете с настърган кашкавал и върнете обратно да се допече.

Пъстрата лятна гозба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: