Гъбена крем супа с варени яйца

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126166434197
31/07/2016
"Обичаната ни гъбена супичка стана още по-вкусна, когато я поръсихме с варени яйца. Опитайте и кажете харесва ли ви и на вас"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо371
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме гъбите, морковите и лука. Нарязваме на дребно и поставяме в тенджера с вода.

Оставяме да се варят, докато зеленчуците омекнат напълно. След това изваждаме от отварата и пасираме с пасатор, като им прибавяме малко от бульона от варенето.

Връщаме отново в супата пасираните зеленчуци. В друг съд сгорещяваме маслото. В него изпържваме брашното и заливаме с горещеното прясно мляко.

Изсипваме запръжката в супата и оставяме да поври кратко време. Подправяме със сол и черен пипер.

Супата сервираме гореща и всяка порция подправяме с настъргани на ренде сварени яйца и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар