Боб с ребърца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Боб с ребърца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Бобът е най-вкусен, когато сложите в него от любимата ни подправка - свински ребърца"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг ребърца
  • боб - 200 г
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - около 200 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно целината, морковите и лук и ги запържете в сгорещена мазнина.

Щом омекнат, прибавете свинските ребърца. Ако са големи, ги срежете на половина.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и оставете да се запържат за няколко минути.

След това добавете доматеното пюре, сварения боб.

Оставете ястието да ври, като добавите малко гореща вода. Щом се сгъсти е готово.

Ако сте почитатели на пикантната храта, можете да си сложите и ситно нарязана червена люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: