Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака от тиквички

Мусака от тиквички

03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Разбира се, за да овкусим тиквичките се наложи да ползваме малко кайма, но трябва да признаете, че ни се получи супер"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 кг
  • кайма - 350 г
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 бр.
  • брашно - 3 - 4 ч.л.
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се тиквичките на дребно, нарязва се 1 глава лук.

В тенджера с малко олио се запържват, добавя се и доматът, нарязан на дребно и много малко вода, за да се позадушат, след това се слага и щипка сол.

Отделят се настрана и се слагат в леко намаслена тавичка. Отделно се запържва каймата с другата глава лук, 1 щипка чубрица, малко черен пипер и 1 малка кафена чашка вода.

Слага върху тиквичките в тавата да се позапече около 20-30 мин.

Накрая се разбиват яйцата с млякото и брашното да стане на кашичка и се залива цялата мусака.

Пече се още 10-15 мин и вашата мусака с тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Вкусна и сочна мусака.
05.01.2020 15:57