Начин на приготвяне
Разтворете желатина в малко студена вода и оставете за няколко минути да набъбне.
Жълтъците разбийте със захарта и ванилията. Млякото кипнете в тенджерка, щом заври махнете, оставете да се поохлади и на бавна тъна струя сипвайте при яйцата, Бъркайте енергично докато се смесят.
Върнете всичко в тенджерата и сложете пак на котлона. Бъркайте до гъст крем, но го пазете да не заври. Махнете от котлона, охладете. Разтопете шоколада на водна баня. Отделете малка част от крема и го смесете с шоколада, разбъркайте до хомогенна смес.
Разпределете баварския крем в десертни чашки като пълнете чашките до средата.
Нарежете плодовете, аз ползвах сливи, чудесно се съчетава с малини или вишни. Сложете по малко от плодовете върху крема във всяка чаша и покрийте с част от шоколадовия крем.
Гарнирайте с още плодове. Оставете да се охлади и сложете в хладилник да стегне за няколко часа.