Супа от овче месо по турски
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Супа от овче месо по турски

Супа от овче месо по турски

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k1k5
Супа от овче месо по турски
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
"Супа, която ще ви нахрани и ще ви стопли - опитайте и споделете с приятели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари.

Прибавяме към него нарязания на ситно лук, морковите, магданоз и целина. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата. Варим до готовност.

Посоляваме на вкус. Сваляме тенджерата от котлона. В купа разбиваме яйцето и киселото мляко.

Постепенно прибавяме сместа в супата, като непрекъснато бъркаме, за да не се пресече. По желание може да сервирате с лют пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: