Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Супа от овче месо по турски

Супа от овче месо по турски

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Супа от овче месо по турски2 / 2
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Супа, която ще ви нахрани и ще ви стопли - опитайте и споделете с приятели"

Необходими Продукти

  • овче месо - 400 г
  • магданоз - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • ориз - шепа
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно овчето месо. В тенджера с вода слагаме месото да се вари.

Прибавяме към него нарязания на ситно лук, морковите, магданоз и целина. Измиваме ориза и го добавяме в тенджерата. Варим до готовност.

Посоляваме на вкус. Сваляме тенджерата от котлона. В купа разбиваме яйцето и киселото мляко.

Постепенно прибавяме сместа в супата, като непрекъснато бъркаме, за да не се пресече. По желание може да сервирате с лют пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: