Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода със захарта и оставете да шупне.
В купа разбийте яйцата, сложете щипка сол и киселото мляко.
Щом маята се активира и удвои обема си, добавете я в купата, разбъркайте и започнете да добавяте по малко брашно.
Замесете меко тесто, като прибавяте от брашното и месите до получаване на еластична тестена топка.
Ако брашното ви се стори повече, не го слагайте цялото, ако е по-малко, добавете още, всяко брашно поема различно количество течност, така че го преценете.
Покрийте купата с фолио и оставете за час да втаса и увеличи обема си.
Загрейте олиото в тиган на котлона, с леко намазнени ръце взимайте част от тестото и с помощта на ръцете го разтегляйте от средата към края като оформяте мекички.
Пържете на средна температура за няколко минути от двете страни.
Извадете ги в чиния с хартия да поеме мазнината и поръсете с пудра захар.
Също толкова вкусни стават и със сладко или сирене.
Опитайте :)