Пица с царевица и колбас

04/08/2016
"Италианците са измислили пица Маргарита, но нашата пица с царевица и колбас е по-хубава "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2 пици
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 354
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Активирайте маята, като я разтворите в малко хладка вода и добавите захарта и една супена лъжица брашно. Готовата мая прибавете към брашното.

Добавете солта и олиото, налейте хладка вода и омесете меко тесто. Оставете тестото да втаса, като го завиете с кърпа.

Готовото тесто разделете на две топки, разточете на тънки кори и сложете в подходящи тави, като предварително сте намазали дъното с мазнина.

Гарнирайте пицата, като я намажете с доматено пюре, поръсите с царевица и ситно нарязан колбас. Добавете парченца домат и запечете.

Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар