Начин на приготвяне
В дълбока купа си чуквам двете яйца, като предварително сме си ги оставили на стайна температура. Разбиваме яйцата добре. Пресяваме си брашното в друга купа.
В киселото мляко си слага содата да шупне. След като шупне содата, слагаме млякото в купата с яйцата. Добавяме солта и захарта. Разбъркваме добре. После добавяме водата и пак разбъркваме.
После постепенно си прибавяме, като пак разбъркваме, и брашното. Получава се каша като боза. От кашата с помощта на черпак си слагаме в нагорещен тиган, предварително намазан с масло. Разстиламе от кашата върху целия тиган.
Преди да почнем да ги печем, си оставяме маслото на стайна температура да омекне. Изпичаме катмичките от двете страни. Като изпичаме всяка една, си я намазваме с масло леко.
Слагаме ги една върху друга, да се задушат и да поемат от мекотата и аромата на маслото. Хапваме катмичките с айран.
Да ви е сладко!
Получават се големи много вкусни катмички.
Коментари