Начин на приготвяне
Почиствам си скилидките чесън и ги нарязвам на много ситно. Маслото го нарязвам на малки парченца, не ги размеквам предварително. Нарязвам на ситно пресен копър, нужно ни е 2 с.л. за 1/2 кило картофи.
Обелвам си картофите и ги режа на кубчета като за картофена гарнитура. Слагам картофите в йена /аз ползвам такава на Borkam/. Отгоре слагаме постепенно нарязаният на ситно пресен чесън, парченцата масло, копъра. Посоляваме на вкус, черен пипер също слагаме на вкус.
Покриваме картофите с готов бульон от варено пиле. Ако нямате, правила съм го с вода и също става добре. Течността трябва да покрие съдържанието, което е в йената. Разбъркваме с лъжица. Слагаме йената в микровълновата на 17 мин.
Йената си я похлупваме с капака ѝ. Тъй като микровълновите са различни, наглеждайте, към 10 -15 мин погледнете и разбъркайте. Докато станат картофите, можете да пригответе нещо друго към тях.
Сервираме например с кюфтенца и апетитка. Това е гарнитура, която става бързо и лесно.
Получават се вкусни, ароматни от маслото и подправките картофки, леко се възваряват и се получава едно леко гъсто плътно сосче. Аз, след като сервирам, ги поливам с него.
Да ви е сладко! Рецептата преди време я казаха в едно предаване и съм я правила доста пъти.