Начин на приготвяне
Нарежете бекона на парченца и го запържете до златисто в предварително загрятото олио. Извадете го от мазнината и в нея добавете пилешките бутчета. Запържете ги до кафяво за около 5 мин от всяка страна.
Нарежете лука и чесъна на дребно. Преместете пилето в края на тигана и запържете лука и чесъна за кратко. Налейте бульона и захлупете с капак. Оставете ястието да къкри около 30 мин.
При готовност засилете огъня на котлона, добавете граха и нарязаната сърцевина на маруля и гответе под капак още 10 мин, докато грахът омекне. Овкусете със сол и черен пипер и добавете запържения в началото бекон.
Ако използвате пилешки бульон на кубче, не солете допълнително, тъй като са доста солени. Проверете дали месото е напълно сготвено. Добавете сметаната преди сервиране.
Пилешките бутчета с грах и бекон са много вкусни.
Адаптирано от GoodFood
Коментари