Рула със солена плънка

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
07/08/2016
"Не се оставяйте на семплата визия на рулцата със солена плънка да ви заблуди - фантастични са на вкус "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 306
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч
  • вода - 1 ч.ч
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • сол - 1 ч.л
  • яйца - 1
  • захар - 1 ч.л
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 30 г
  • сирене - 40 г
  • колбас - 70 г шпек салам
  • апетитка - за намазване или лютеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на дребно шпековият салам. Настъргвам си кашкавала и сиренето.

Стоплям си леко водата и в нея слагам маята и захарта да шупне. Пресявам си брашното и в него си слагам затоплената вода, разбита с маята. Правя си кладенче в брашното и изсипвам водата с маята и захарта. Добавям солта, олиото и яйцето.

Замесвам тестото върху набрашнен плот. Оставям тестото да втаса за 40 мин.

Набрашнявам си плота и разточвам тестото на правоъгълник. Намазвам го с домашна апетитка, слагам равномерно нарязано на дребно шпек салам.

Най-отгоре слагам пак равномерно сирене и кашкавал. Завивам рулото. Режа рулото на дебели шайби. Слагам лист за печена в тава. Нарязвам рулата на разстояние едно от друго.

Пека на 180 градуса в загрята фурна до леко зачервяване. Поднасяме ги в чиния.

Хапваме с кафе.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Tanya
Tanya
08.03.2019 19:46
Невероятен вкус! Препоръчвам!
0
0