Начин на приготвяне
Подсушаваме тавата и я мажем обилно с олио.
Сиренето се натрошава, а коколбът се рендосва (едро ренде).
В дълбока купа сипваме последователно млякото, содата, яйцата и лютеницата и хубаво разбъркваме, да се получи еднородна смес.
Вземаме по две кори и с лъжица ги поръсваме от сместта, след това с малко сирене, малко колбас, навиваме на руло и нареждаме в тавата. Така приготвяме и останалите кори и плънка.
След като сме наредили всички кори, с помоща на четка мажем отгоре с малко олио и печем в умерена фурна за около 40 мин или до готовност (в зависимост от фурната).
Ако предпочитате по солени ястия, може да добавите щипка сол към сместта с яйцата.
Коментари