Цветни поширани яйца

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
444
1k
1k
945
5
09/08/2016
"Свежа идея за вкусна вечеря - цветни поширани яйца, които са истински празник за сетивата "
Приготвяне5 мин.
Готвене8 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 557
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Поширани Яйца

Начин на приготвяне

Вземате чаша или купичка и в нея слагате стреч фолио, така че да обхване цялата чашка вътре и да излиза отвън.

Слагате по няколко капки олио и поръсвате с половината от нарязаните на дребно чушка, домат, зелен лук и копър. Посолявате и чуквате отгоре върху зеленчуците едно яйце. Стягате фолиото във вид на вързопче и завързвате с конец.

Ако усучете фолиото и стегнете по-здраво жълтъкът няма да се вижда, защото ще получите плътно топче. На снимката фолиото не е много стегнато с цел да се вижда и жълтото за повече цвят. Същото се прави и с другото яйце.

Докато подготвяте яйцата оставете малка тенджерка с вода да заври на котлона. Когато сте готови с вързопчетата, и ако водата ври, ги пуснете в тенджерата.

Ако предпочитате рохки поширани яйца ги варете около 5 минути. Ако пък искате те да станат по твърди не ги вадете поне 7-8 минути. След като мине това време извадете яйцата от водата и ги оставете да изстинат.

След като са изстинали внимателно отстранявате фолиото и сервирате със салата по избор.

Гастро форма за печене на яйца с 15 форми
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гастро форма за печене на яйца с 15 форми
49.99 лв.
Виж ››

Усмихнете близките си със своите яйчени специалитети, приготвени с гастро форма за печене на яйца. Цели 15 гнезда и възможност за приготвяне на солени и сладки творения с яйца.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар