Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Бързи кюфтенца с гъби и джоджен

Бързи кюфтенца с гъби и джоджен

Бързи кюфтенца с гъби и джоджен
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
13/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Уникалният аромат на тези кюфтенца се дължи именно на гъбите, вкусът също"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава - малка
  • хляб - 1 филия суха
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Почистете гъбите и ги рендосайте на фино. Добавете ги към каймата.

Чукнете яйцето, прибавете джоджена и накиснатата филийка хляб. Омесете каймата и оформете кюфтенцата.

Загрейте олиото и изпържете кюфтенцата от двете страни. Отцедете върху домакинска хартия. Поднесете с подходяща гарнитура.

Бързите кюфтенца с гъби и джоджен са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: