Апетитна мусака с кашкавалена заливка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
10/08/2016
"Ако обичате домашната кухня, тази мусака е точно за вас, опитайте и споделете "
Приготвяне25 мин.
Готвене75 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 583
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете картофите на дребни парченца. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона. Почистете и нарежете лука на дребно и го сложете в тигана да се запържи.

Добавете каймата като я натрошавате на парчета. Оставете да се запържи за кратко. Вземете подходяща тава и на дъното и сложете половината от картофите, след това сложете плънката от кайма и върху нея отново останалите картофи.

Подправете мусаката с мащерка, черен пипер, сол, червен пипер и чубрица. Сипете бульон, колкото да покрие картофите и сложете алуминиево фолио.

Печете мусаката в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото и полейте със заливката, която направете, като смесите в купа яйцата с млякото, добавите брашното, подправките и рендосан кашкавал. Разбъркайте всичко и залейте мусаката.

Върнете тавата във фурната за още 15 минути до златист цвят на заливката. По желание накрая поръсете с магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар