Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Апетитна мусака с кашкавалена заливка

Апетитна мусака с кашкавалена заливка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Апетитна мусака с кашкавалена заливка
Снимка: Сия Рибагина
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ако обичате домашната кухня, тази мусака е точно за вас, опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. големи
  • кайма - 500 г смес
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 1 глава кромид
  • мащерка - 1 щипка
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • чубрица - 1 щипка
  • бульон - 350 мл
  • за заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете картофите на дребни парченца. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона. Почистете и нарежете лука на дребно и го сложете в тигана да се запържи.

Добавете каймата като я натрошавате на парчета. Оставете да се запържи за кратко. Вземете подходяща тава и на дъното и сложете половината от картофите, след това сложете плънката от кайма и върху нея отново останалите картофи.

Подправете мусаката с мащерка, черен пипер, сол, червен пипер и чубрица. Сипете бульон, колкото да покрие картофите и сложете алуминиево фолио.

Печете мусаката в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото и полейте със заливката, която направете, като смесите в купа яйцата с млякото, добавите брашното, подправките и рендосан кашкавал. Разбъркайте всичко и залейте мусаката.

Върнете тавата във фурната за още 15 минути до златист цвят на заливката. По желание накрая поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: