Начин на приготвяне
Почистете и нарежете картофите на дребни парченца. Сложете зехтин в тиган и загрейте на котлона. Почистете и нарежете лука на дребно и го сложете в тигана да се запържи.
Добавете каймата като я натрошавате на парчета. Оставете да се запържи за кратко. Вземете подходяща тава и на дъното и сложете половината от картофите, след това сложете плънката от кайма и върху нея отново останалите картофи.
Подправете мусаката с мащерка, черен пипер, сол, червен пипер и чубрица. Сипете бульон, колкото да покрие картофите и сложете алуминиево фолио.
Печете мусаката в загрята фурна на 180 градуса за час, след което махнете фолиото и полейте със заливката, която направете, като смесите в купа яйцата с млякото, добавите брашното, подправките и рендосан кашкавал. Разбъркайте всичко и залейте мусаката.
Върнете тавата във фурната за още 15 минути до златист цвят на заливката. По желание накрая поръсете с магданоз.