Зеленчуков огретен със сос Бешамел

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
12/08/2016
"Ароматно, безмесно и много сочно - един огретен, който ще ви накара да грабнете една вилица и веднага да седнете на масата "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 983
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, белят се и се нарязват на шайби. Лукът се почиства от люспите и също се нарязва на шайби. Тиквичките и чушките също се измиват, на чушките се маха семето и се режат на шайба.

Всички зеленчуци се минават през грил тиган за кратко. В съд се сипва млякото и се оставя да заври. Отделно се разтопява маслото и в него се запържва брашното.

Когато млякото заври, брашното се прибавя към него и се бърка, докато се получи хомогенна смес. Зеленчуците се смесват, объркват се добре, прибавят се кубчетата бульон, част от кашкавала и половината бешамел.

Всичко се смесва добре и се сипва в тава. Долива се останалата част от соса, наръсва се с кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар