Турски доматен кебап

Турски доматен кебап

Турски доматен кебап
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
12/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции3
"Вкусно и ефектно ястие от Турската кухня за семейството и скъпи гости!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се фурната на 190 градуса. Измиват се едрите домати и с нож се разрязва всеки на 3-4 части, но не до дъното. Почистват се лукът и чушката, нарязват се на ситно.

Каймата се омесва с нарязаните зеленчуци и добавяме подправките и доматеното пюре. Ако стане по-водно, добавяте малко галета. Оформят се малки кюфтенца. Пълним разрезите на доматите.

Отгоре се поливат с малко олио и нареждаме с тавичка. Сипва се само 30-40 мл вода, доматите и каймата ще пуснат течности. Печем в загрята фурна до готовност на каймата.

Малко преди края се изважда и върху каймата се посипва с настърган кашкавал. Връща се във фурната да се запече. Сервираме веднага. Вкусно и ефектно турско ястие!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: