Начин на приготвяне
Загрява се фурната на 190 градуса. Измиват се едрите домати и с нож се разрязва всеки на 3-4 части, но не до дъното. Почистват се лукът и чушката, нарязват се на ситно.
Каймата се омесва с нарязаните зеленчуци и добавяме подправките и доматеното пюре. Ако стане по-водно, добавяте малко галета. Оформят се малки кюфтенца. Пълним разрезите на доматите.
Отгоре се поливат с малко олио и нареждаме с тавичка. Сипва се само 30-40 мл вода, доматите и каймата ще пуснат течности. Печем в загрята фурна до готовност на каймата.
Малко преди края се изважда и върху каймата се посипва с настърган кашкавал. Връща се във фурната да се запече. Сервираме веднага. Вкусно и ефектно турско ястие!