Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ориз в тенджера

Пиле с ориз в тенджера

Пиле с ориз в тенджера
Снимка: Майстор Готвач В.Тушинов
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Отворете капака на тенджерата и вижте каква вкусотия сме приготвили"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 - 4 бр.
  • мазнина - 100 мл (олио, зехтин, мас, масло)
  • домати - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 - 2 бр. (бял или червен)
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • ориз - 300 г
  • дафинов лист - 3 - 4 листа
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • вегета - 1 1/2 ч.л.
  • кимион - 5 щипки
  • куркума - 2 щипка
  • къри - 2 щипка
  • джинджифил - 2 щипки
  • вода - 2 - 2.5 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се зеленчуците и се задушават за 5-6 мин. в сгорещената мазнина, през това време разделете бутчетата на две, осолете и подправете с всички подправки без дафиновия лист.

Поставяте ги да се запържат леко за 6-7 минути, а след това сипвате 1 ч.ч. вода и задушавате за 10 мин., добавяте ориза доливате 1 л. вода и бъркате от време на време, за да не захване по дъното.

След това постепенно сипвате и останалото количество вода и дафинов лист, разбърква се докато оризът се сготви, а ястието се оставя леко воднисто. Като поохладнее сосът, който се получава, трябва да бъде кремобразен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: