Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кейк с праз и шунка

Солен кейк с праз и шунка

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Солен кейк с праз и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6-8 парчета
"Не жалете шунката, защото колкото повече шунка, толкова по-вкусен солен кейк"

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • масло - 50 г, за задушаване на праза
  • яйца - 3 броя
  • сметана - 200 мл течна (заквасена + малко прясно мляко)
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 брой
  • шунка - 200 г, може и бекон, пушено филе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете накълцания праз в маслото до омекване.

Разбийте яйцата, добавете сметаната, брашното с бакпулвера и накрая объркайте с лъжица заедно с нарязаната на парченца шунка и запържения праз, заедно с мазнината му.

По желание добавете малко сол и щипка черен пипер. Изпечете кекса в намазнена тава или форма за кекс на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
По принцип празът се заменя с лук- предполагам и тук ще може.
15.07.2013 09:58
Криска
Криска
А вместо праз може ли да сложа нещо друго?
15.07.2013 08:28
koko6inka
koko6inka
Задължително ще го пробвам,изглежда много вкусен!!
11.01.2012 16:38
1
Тони
Тони
Много е вкусен! Два пъти вече го приготвям и не разбирам кога всършва. Мъжът ми на веднъж може да го изяде :)
Понеже нямам шунка го правя е домашно филе Елена :)
11.01.2012 06:10
1