Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско джоланче с чесън и моркови

Задушено свинско джоланче с чесън и моркови

Задушено свинско джоланче с чесън и моркови
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
2
"Ароматен свински джолан, който се топи в устата!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 бр.
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • сол
  • червен пипер
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и ги нарежете на колелца. Обелете скилидките чесън и ги срежете на по две.

Вземете парче фолио. Сложете овкусения джолан със сол и червен пипер. Добавете кръгчета моркови и парченца чесън.

Поръсете с олио и увийте добре. По същия начин постъпете и с другото джоланче.

Сложете ги във фурната и печете около 1 час и 15-20 минути.

Джоланчетата са готови, когато месото се отделя от костта.

Поднесете задушеното свинско с парче лимон.

Задушеното свинско джоланче с чесън и моркови е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: