Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на едро, ако имате камбички с по-малки размери ги оставете цели. Чесънът обелете и оставете цели скилидките. Продуктите за туршията ще ви стигнат за 7 буркана с вместимост около 800 мл.
Разпределете зеленчуците в бурканите като във всеки слагате от камбите, по малко морковчета, скилидки чесън, листа целина и добавите по няколко зрънца черен пипер и бахар.
Направете си маринатата, както е описано на опаковката. В тенджера се сипва водата, оцет и захар. Прибавя се сладко-киселият фикс и се разбърква. Варете от 3-5 минути, като едновременно с това бъркате непрекъснато сместа, за да се разтворят съставките
Махнете от котлона и още докато е гореща маринатата напълнете бурканите. Затворете ги веднага с капачките и обърнете с капачката надолу. Туршията няма нужда от стерилизация, съхранявайте я на тъмно и прохладно място и след около 2 седмици е готова за консумация.