Джоланче с бял боб

17/08/2016
"Простота на изпълнението и съвършен вкус - какво повече може да искате от едно ястие!"
Приготвяне10 мин.
Готвене75 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 893
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте фасула и го покрийте със студена вода. Заварете го, докато кипне, и изхвърлете водата.

Прехвърлете боба в тенджера под налягане. Добавете джоланчето, ситно нарязаните лук и морков. Долейте вода до указаното място на тенджерата. Налейте олиото и сложете капака.

Варете около час и 10 минути. Изчакайте парата да излезе и отстранете капака.

Овкусете със сол и чубрица. Отделете месото от костта и доварете още 5 минути.

Преди поднасяне поръсете с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар