Джоланче с бял боб

Джоланче с бял боб2 / 10
13/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Простота на изпълнението и съвършен вкус - какво повече може да искате от едно ястие!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. /без кожи/
  • боб - 500 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте фасула и го покрийте със студена вода. Заварете го, докато кипне, и изхвърлете водата.

Прехвърлете боба в тенджера под налягане. Добавете джоланчето, ситно нарязаните лук и морков. Долейте вода до указаното място на тенджерата. Налейте олиото и сложете капака.

Варете около час и 10 минути. Изчакайте парата да излезе и отстранете капака.

Овкусете със сол и чубрица. Отделете месото от костта и доварете още 5 минути.

Преди поднасяне поръсете боб яхнията с нарязан магданоз.

Джоланчето с бял боб е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо чубрица и магданоз на боб
20.12.2023 21:04